miercuri, 16 mai 2012


19 & 20 Mai 2012
Ora 19.00
@ subRahova
str. Sg. Nuţu Ion nr. 2 (intersecţia 13 Septembrie cu Sebastian,
în curtea RECOM; linii RATB: 226, 122, 385 – staţia Sebastian)

Echipa proiectului Teatrul SubPământ. Valea Jiului după 1989 vă invită la
Avanpremiera spectacolului Sub Pământ

Teatrul SubPământ. Valea Jiului după 1989 este un proiect de observație cotidiană și analiză critică a existenței unor comunități afectate decisiv de schimbarea politică din anii ’90. Proiectul își propune să documenteze situația economică, viața și munca minerilor în post-socialism. Teatrul SubPământ este un proiect de reconstrucție performativă a poveștilor-document care fundamentează istoria comunităților din Valea Jiului, aflate la limita dintre supraviețuire, migrație, dispariție și posibilă reconstrucție.
Spectacolul Sub Pământ are la bază o cercetare în Valea Jiului, coordonată de Mihaela Michailov (dramaturg), Vlad Petri (fotograf), David Schwartz (regizor). Cercetarea a avut mai multe direcţii – ateliere, discuţii libere şi interviuri cu mineri, soții de miner, pensionari, paznici de mină, lideri de sindicat, oameni care trăiesc din furtul de cărbune, copii.
Sub Pământ este un spectacol-arhivă de povești-mărturii ale unor comunități pe cale de dispariție. Spectacolul îşi propune revalorizarea poveştilor, problemelor şi culturii unor categorii sociale deseori ignorate în teatrul românesc după 1989 – comunităţile muncitoreşti.În luna mai vor avea loc 4 reprezentaţii ale spectacolului în Bucureşti, la Centrul de Artă Contemporană SubRahova (19, 20, 26, 27 mai). În perioada 10-18 iunie, spectacolul se va juca în 6 oraşe din Valea Jiului: Petrila, Petroșani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani.
După fiecare reprezentație va avea loc o discuţie cu publicul, parte integrantă a spectacolului. La toate cele 10 reprezentaţii ale spectacolului intrarea este gratuită.

Echipa proiectului: Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban, Bobo Burlăcianu, Adrian Cristea, Vlad Petri. Coordonatori: Mihaela Michailov şi David Schwartz.

Contact:

Mihaela Michailov +40722682349, mihaela_michailov@yahoo.com
David Schwartz +40724353559, davey_schwartz@yahoo.com

SPECTACOL SUBPĂMÂNT / AVANPREMIERA 19/20 MAI / ORA 19.00 / SUBRAHOVA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu